Aby przeglądać ten artykuł, zaloguj się. Nie masz konta? Zarejestruj się
Podstawy odżywiania dojelitowego. Wchłanianie podstawowych składników odżywczych
2012-01-08W pracy przedstawiono podstawy fizjologii przewodu pokarmowego – procesy trawienia i wchłaniania składników odżywczych. Podkreślone zostało znaczenie znajomości zjawisk fizjologicznych w doborze właściwej diety w konstrukcji enteralnej interwencji żywieniowej. Więcej »
żywienie, żywienie enteralne, żywienie dojelitowe, przewód pokarmowy, wchłanianie, składniki odżywcze
Zobacz artykuły o podobnej tematyce:
-
Odcewnikowe zakażenia krwi jako powikłanie żywienia pozajelitowego u dzieci żywionych pozajelitowo w warunkach domowych Więcej »
-
Dokumentacja żywienia pozajelitowego Więcej »
-
Aktywność dnia codziennego chorych żywionych pozajelitowo w warunkach domowych Więcej »
-
Niedożywienie jako problem kliniczny u osób z rozpoznaną chorobą nowotworową leczonych systemowo Więcej »
Logowanie medi-ACCESS
Rejestracja medi-ACCESS
Medi-TV
-
Pobieranie narządów jamy brzusznej do przeszczepów - wywiad z autorem
dr n. med. Andrzej Barański
-
Pobieranie narządów jamy brzusznej do przeszczepów - prezentacja książki
dr n. med. Andrzej Barański
-
Chirurgia dróg żółciowych i wątroby - wywiad z autorem
Prof. dr hab. n. med. Krzysztof Zieniewicz